Loading

Coğrafi Hurafeler

Çin Seddi

Özellikle bilmediğimiz konuları araştırmak ve öğrenmek yerine kendi mantık süzgecimizden geçirip açıklamaya çalışırız. Bazen açıklanan bu konular o kadar çok taraftar toplar ki büyük kitleleri arkasından sürükler. İşte bizler de bu aslı astarı olmayan birkaç konu üzerine eğileceğiz. 

Öncelikle hurafe nedir bunun tanımını yapalım.

Hurafe: Daha çok dini inanışlara sonradan girmiş yanlış inanışlar bütünü olarak bilinir. Bizler bu yazıda hurafelerin coğrafi kısmıyla ilgileneceğiz. Örneğin "Çin Seddi uzaydan görülür mü?" sorusuyla başlayalım. Çin seddinin uzaydan bakıldığında görüldüğünü iddia eden bir sürü kaynak bulabiliriz, fakat bu yanlızca hurafedir. "

Çin Seddi Karikaturhurafe

Peki görülür söylentisi nasıl ortaya çıkmıştır? Bu soruya yanıt vermek ve insanların ne kadar da büyük bir hayal dünyası var, bunu görmek açısından Çin Seddi hakkında biraz bilgi edinelim. 

Seddin uzunluğu yaklaşık 8851 km'dir ( Yıkılmış alanlarıyla birlikte ).

Günümüze 2500 km'lik bir kısım ulaşmıştır.

Bu seddin yapılış amacı ise Çin'i Moğol ve Türk boylarının saldırılarına karşı korumaktı. Aynı zamanda Çin Seddi ülkeden kaçışı da engellemek amacıyla görev yapmıştır. 

Uzaydan Dünya'ya bakıldığında suları ve kıtaları görebiliriz. Hiçbir insan yapımı oluşuk uzaydan görülebilecek kadar büyük değildir. O halde Mısır Piramitlerinin de uzaydan gözükmesi imkansızdır. Aslına bakarsanız piramitlerin uzaydan görülmesi de bir başka hurafedir. 

Yanlız unutulmamalıdır ki Dünya gece konumundayken büyük ve kalabalık şehirlerin ışıkları uzaydan fark edilebilir. 

NasaPiramit

Halk arasında konuşulan diğer bir hurafe ise Dünya'nın geoid (kutuplardan basık Ekvator'dan şişkin küresel şekil) değil düz bir şekle sahip olduğu düşüncesidir. Dünya uzun yıllar öncesinde düz kabul edilmiş ve bunun aksini savunan insanlar çeşitli yollarla cezalandırılmıştır. Günümüzde de dünyanın düz olduğunu savunan insanlar hala mevcuttur. Bu konuda bazı kanıtlar ileri sürerler. NASA'nın ve gizli örgütlerin bu gerçeği insanlardan sakladığına inanırlar. (Neden saklasınlar? ) 

Örneğin, Dünya düzdür diyenler bir gemi uzaklaşırken aşağıdan yukarıya doğru geminin gözden kaybolduğunu fakat teleskopla bakıldığında gemiyi görebildiklerini söylerler. Peki Dünya düz olsa neden geminin önce alt kısmı sonrada üst kısmı kaybolsun? Geminin aniden kaybolması gerekmez miydi? Diğer bir söyleme göre Güney Kutbu yoktur ve Dünya'nın çevresi tamamen Antarktika ile çevrilidir. Dünya'nın sonu bu buzullardır. O halde bu konuyu şu görselde değerlendirelim.

Örnek

A güzergahını takip eden bir kişi bahsedildiği gibi buzullar ile karşılaşabilir. Fakat B güzergahını takip eden birisi buzullarla karşılaşmadan bulunduğu yere tekrar döner.

Bunlar ve bunlara benzer birçok örnek verilebilir ve unutulmamalıdır ki hurafeler sadece dinlerin içerisinde değil her alanda yer bulabilmektedir. 

Hurafesiz güzel günler dilerim.

Okan AKÇA
Standart Üye / 5 Yazı / 99,1K Okunma

Emre AKKAYA 17 Ağustos 2018 - 09:28:14

Yanıtla

Dünyanın düz olmadığını 2018 yılında açıklamak zorunda kalıyoruz :) vay canına


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST